MOKYKLOS NAUJIENOS
Dalyvavo edukacijoje-susitikime su Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais

Dalyvavo edukacijoje-susitikime su Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais

Balandžio 29 dieną 1a klasės mokiniai, pakviesti Kretingos Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos darbuotojos Simonos Gagilaitės, dalyvavo edukacijoje-susitikime su Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūne Vesta Flick bei tos pačios tarnybos kinologu Mariumi Labučiu. Pareigūnė Vesta trumpu vaizdo filmuku ir pasakojimu pristatė, kuo svarbus yra Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų darbas, kokiomis formomis, būdais ir priemonėmis yra ginama ir saugoma mūsų šalies valstybinė siena. Vaikai ne tik uždavė nemažai klausimų apie šių pareigūnų darbo specifiką, bet, susiskirstę į grupeles, atliko nesudėtingas užduotis: kuo greičiau ir kuo tiksliau turėjo sudėlioti minėtos tarnybos emblemos ženklą bei paveikslėliuose, kuriuose pavaizduoti pasienio pareigūnai, surasti kuo daugiau skirtumų.
Na, o Lietuvos sienos apsaugos tarnybos pareigūnas Marius Labutis vaikams įdomiai papasakojo apie kinologo darbą. Didžiausią įspūdį vaikams paliko susitikimas su keturkoju pasienio gynėju ir pareigūnu – vokiečių aviganiu Izi. Kinologas parodė keletą šuns paklusnumą demonstruojančių komandų. Taip pat pareigūnas Marius vaikams parodė ir savo asmeninį augintinį – australų aviganį Jukį.
Edukacijos pabaigoje bibliotekos darbuotoja bei 1a klasės mokinės Margaritos mamytė Simona Gagilaitė vaikams pristatė spalvingą ir įdomią knygą „Pareigūnas Letena“ apie šaunų šuniuką-pareigūną, jo darbus, nuotykius ir draugus.
Ši edukacija vaikams paliko didelį įspūdį, paskatino dar labiau domėtis pasieniečio, kinologo darbo specifika, o galbūt ateityje pasirinkti ir tapti būtent šios srities specialistu.
Pradinio ugdymo mokytoja Rasa Zulumskytė-Trumpenskienė

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content