MOKYKLOS NAUJIENOS
Dailės pamoka – gėlių žiedai kaip spalvinimo priemonė

Dailės pamoka – gėlių žiedai kaip spalvinimo priemonė

Prieš atšąlant rudens orams, mamų bei močiučių puoselėjamuose gėlynuose vis dar radome nemažai žydinčių augalų ir spėjome prisirinkti įvairiaspalvių žiedų. Spalvingų rudeninių gėlių žiedai – tai pagrindinė priemonė spalvingajai dailės pamokai, kuri vyko 1a klasėje. Į šią pamoką maloniai sutiko atvykti Kretingos muziejaus gamtos skyriaus vedėja Jurgita Tertelienė, kuri ir pamokė pirmokus, kaip galima kurti bei eksperimentuoti, panaudojant gamtinę medžiagą (gėlių žiedus).
Pamokos tikslas – gėlių žiedus panaudoti kaip spalvinimo priemonę ir atlikti eksperimentą bei įsitikinti, kaip gamtinėmis priemonėmis nupieštas piešinys, veikiamas rūgštinio bei šarminio tirpalo, keičia spalvas. Rūgštiniam tirpalui panaudojome citriną, o šarminiam – maistinę sodą.
Šioje dailės pamokoje atsiskleidė ir vaikų kūrybiškumas, ir fantazija, ir gebėjimas komponuoti, derinti spalvas bei atspalvius. Pirmokus nustebino ir eksperimento rezultatas – savo piešiniuose vaikai noriai naudojo citriną bei sodos tirpalą, norėdami pakeisti vienos ar kitos piešinio detalės spalvas.
Šioje pamokoje buvo įvairiapusiškai ugdomos vaikų pažinimo, kūrybiškumo kompetencijos, kadangi pirmokai turėjo galimybę eksperimentuoti, kurti, fantazuoti bei įgyti gamtamokslinio ugdymo žinių apie rudenį žydinčius augalus bei jų panaudojimo galimybes kuriant.
Pradinio ugdymo mokytoja
R.Zulumskytė-Trumpenskienė

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content