MOKYKLOS NAUJIENOS
Mokytojų komandiruotė Taline

Mokytojų komandiruotė Taline

Kretingos Marijono Daujoto progimnazijos komanda (pradinio ugdymo mokytoja Violeta Petrauskienė ir matematikos mokytoja Kristina Kavaliauskienė) 2023 m. gegužės 3–5 dienomis dalyvavo tarptautinio Nordplus projekto Assessing CT in Nordic Maker Education NPAD-2020/10096 susitikime Taline.

Estijos, Lietuvos, Suomijos ir Švedijos pedagogai rinkosi Talino universitete. Dirbdami grupėse mokytojai išbandė mokymosi aplinką ViLLE. Taip pat, taikydami simuliacijos metodą, konkrečioms  skirtingoms  mokyklinėms situacijoms pritaikė vertinimo kriterijus  mokinių kompiuterinio mąstymo (KM) kompetencijų vertinimui pagal pasiekimų lygius.

Susitikimo refleksijos metu pedagogai išsakė savo poreikius ir įžvalgas KM kompetencijų vertinimo įrankiui sukurti. Lauksime rezultato – sukurto KM kompetencijų vertinimo įrankio.

Išvykos metu mokytojai taip pat lankėsi Gustavo Adolfo gimnazijoje, kuri yra viena seniausių gimnazijų Europoje  ir viena geriausių ir moderniausių (ugdymo prasme) Estijos mokyklų. Mokykla pasižymi ne tik akademine atmosfera ir tradicijomis, bet ir novatorišku požiūriu į mokymąsi.  Mokytojai apžiūrėjo mokyklos erdves bei patys trumpam tapo mokiniais, išbandė įvairias programėles, mokėsi programavimo pagrindų užprogramuodami įvairiausius robotukus.

Išvykos metu mokytojai pasisėmė ne tik žinių, bet ir novatoriškų idėjų, kurias pritaikys ugdymo procese.

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content