MOKYKLOS NAUJIENOS
Netradicinė pamoka trečiokams apie atliekų rūšiavimą

Netradicinė pamoka trečiokams apie atliekų rūšiavimą

                 Rugsėjo 10 dieną, penktadienį, Kretingos vasaros estradoje iš skirtingų miesto mokyklų susirinko gausus būrys trečiokų. Mūsų mokyklai atstovavo net penkios trečiokų klasės. Čia įmonės „Kretingos komunalininkas“ iniciatyva vyko teatralizuota netradicinė pamoka, kurioje vaikai mokėsi ne tik švarinti, gerbti bei puoselėti savo miestą, supančią aplinką, bet ir teisingai rūšiuoti atliekas.

Renginys prasidėjo Alytaus lėlių teatro „Aitvaras“ spektakliu, kuris sukurtas bendradarbiaujant su didžiausia pakuočių tvarkymo Lietuvoje įmone „Žaliasis taškas“. Spektaklio personažai konteineris Kontis ir peliukas Tvarkius vaikus žaismingai ir vaizdžiai mokė ne tik atliekų rūšiavimo, bet ir meninėmis priemonėmis perteikė bei padėjo suprasti aplinkosaugos svarbą. Po spektaklio „Kretingos komunalininko“ komanda (direktorius R. Žiaušys, ekonomistė E. Alonderienė bei keli kiti įmonės darbuotojai) pirmiausia papasakojo ir pademonstravo, į kokio tipo konteinerius mesti vienokias ar kitokias atliekas, o vėliau surengė varžytuves bei simbolinį egzaminą patiems trečiokams.

Už teisingai atliktas užduotis ir aktyvų dalyvavimą trečiokai buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis, tačiau didžiausia dovana ir prizas – tai šio renginio – netradicinės pamokos – metu įgytos žinios apie teisingą atliekų rūšiavimą, kurias vaikai tikrai praktiškai pritaikys tiek mokykloje, tiek namuose, tiek gerbdami ir puoselėdami savo miestą Kretingą.

 

Pradinio ugdymo mokytojai:

  1. Zulumskytė-Trumpenskienė
  2. Mikaločius
  3. Kniukštienė
  4. Žilinskienė
  5. Kripienė

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content